Vill du kontakta mig?
Skicka ett mail:
emmieswords@emmieswords.se
Spam undanbedes

Kontakt

Svipp har fyllt 1 år och lite träningstankar

 

Födelsedagen

Den 3 dje februari fyllde Svipp 1 år! De firades med Cesar på morgonen och en lång skogsmulle tur,  de var rätt kallt så min Iphone gillar inte kyla så blev inga bilder från skogsturen, men från och ed nu skall alltid min lilla kamera med.
På kvällen fick han en present av sin bästa hundkompis, en tuggring.  Den älskar han, skall köpa fler sådanna till honom. Den har han ätit upp halva på redan.
 
Här kommer en fin bild på min kille i snön
 
 
 
 

Träningen

 Ja,jag och Svipp har tränat lite lydnadsmoment, och en massa inkallning och vardagslydnad!
Inkallningen "tränar" vi alltid på man måste alltid repetera saker som han redan kan för att de verkligen  skall funka överallt, anser detta är extremt viktigt när det gäller inkalningen. Den skall funka hela tiden. för en inkallning eller ett stoppord som hunden lyssnar på kan rädda livet på hunden om den tex drar iväg rätt över en trafikerad väg, eller mot en annan hund.
Vi har haft de lite struligt ett tag när an var mellan 9 mån - 11 mån.Då var de verkligen, jag skall bara göra detta först sen kanske jag kommer till dig matte, om de inte finns ågot som är roligare.Men trots detta så har han ALDRIG dragit iväg och försvunnit längre en 5 min. Så känns som om inkallningen sitter rätt bra. Ordet Stanna fungerar oftast i 3 ggr av5 så lyssnar han.  Men de får vi jobba mer på.
Jag har jätte mycket planer på vad jag och Svipp vill göra. Men måste tänka på att han bara är 1 år och att vi har MÅNGA år framför oss att testa allt vi vill.  Lydnad och Agility är givna. Sedan så blir det kanske Sök och Combine ( ej på skidor, men kanske med rolderblades). Vi får väl se vad som dyker upp med tiden. 
De viktigaste av allt är att de vi gör tillsammans är ROLIGT och givande för oss båda.

 
 
 Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0